Dr. Erdélyi Dent Bt.           1016 Budapest Mészáros utca 10 szám, I. emelet.

Fogkő eltávolítás

A fogkő nem csak esztétikai probléma. A fogkő érdes felszínére tapadó baktériumok miatt, a fogágy begyullad, és az évek során a fogágy pusztulásához vezet.
A minőségi fogászati munkáknak is (korona, híd, tömés készítés) az egészséges fogágy az alapja.
Ami még magyarországon nincs a köztudatban, hogy nem csak az íny feletti baktérium flórát , hanem az íny alatti lepedéket, fogkövet is alaposan el kell távolítani.

A fogágy betegség ínygyulladással kezdődik. Ha ez kezeletlen marad, és a gyulladás átterjed a fogakat tartó csontra, akkor az a hónapok vagy évek során felszívódik. Ez a fogak meglazulásához és elesztéséhez vezet.
Hajlamosító tényezők:

  • Vannak olyan paciensek, akiknek genetikai okok miatt olyan baktériumflóra alakul ki a szájukban, ami előidézi a fogágybetegségek kialakulását.
  • Cukorbetegség
  • Immunrendszeri betegségek
  • Hormonális változásokkal együttjáró állapotok(Pl: terhesség)

A fogköveket fájdalommentesen ultrahangos készülékkel távolítjuk el, majd kézi depurátorokkal kezeljük az íny alatti fogfelszínt végül a fogakat simára polírozzuk.

Fogfehérítés

Többféle fogfehérítési módszer létezik. Az otthoni és a rendelői. Az otthoni fogfehérítéshez a rendelőben sínt készítünk, ezt a paciens haza viszi és...

Bővebben

Fogékszer

Fúrást nem igénylő eljárás, amivel apró, csillogó kövek helyezhetők a fogakra.   K2 A fogékszereket ragasztással rögzítjük, amit maradéktalanul el is lehet távolítani.

Bővebben

Ínygyulladás kezelése

Az ínygyulladást az ínyszélen lerakódó lepedékben és fogkőben lévő baktériumok okozzák. Az ínygyulladás vezethet íny visszahúzódáshoz, ill. tasakképződéshez ami a...

Bővebben
© 2017 Erdélyi Dent. Minden jog fenntartva.