Dr. Erdélyi Dent Bt.           1016 Budapest Mészáros utca 10 szám, I. emelet.

Teljes kivehető: ez teljes foghiány esetén készül.
Részleges kivehető: a még meglévő fogakhoz kapcsolódik a kivehető rész. Sokféle variációja lehetséges, személyes konzultáció alapján történhet a megfelelő megoldás kiválasztása

  • Valplast : rugalmas, törhetetlen fogpótlás. Fizikai és mechanikai tulajdonságai lehetővé teszik, hogy fémkapcsok felhasználása nélkül is stabilan illeszkedjen a meglévő fogakhoz. A meglévő fogakra nem kell hidat ill. koronát készíteni és igy is biztonságos megoldást jelent.

 

 

 

 

 

  • Csúsztatók(patent):A meglévő fogakra hidat ill koronát kell készíteni amit csusztatókkal (a patentek pozitív fele) látunk el. A kivehető fogpótlásban található a csúcstató patent negativ része. A két rész összepattintása után ezek a rögzítő patenetek biztosítják a stabilitást, és a megfelelő esztétikát (mivel ezek a patentek láthatatlan helyen találhatóak).

Fix pótlások:

  • Korona: Amikor a fog annyira destruálódott, hogy töméssel, betéttel nem lehet helyreállítani akkor a korona készítése indokolt. A korona a fogat teljesen beborítja, vissza adja az eredeti alakját. Ezáltal a rágás, az esztétikum és a fonetika ujra vissza nyeri az erdeti formáját. A koronák többféle anyagból készülhetnek:
  1. Fémkerámia. Egy vékony fém vázra égetik a porcelánt.


    2. Cirkon kerámia. Fehér színü vázra égetik rétegenként  a porcelánt. Ezek a restaurációk költségesebbek, de előnyük hogy az íny visszahúzódásakor nem látható a korona szélén húzódó fémcsík.

    3. Műanyag koronák Általában ideiglenes megoldásnak tekintjük.

A koronák készítéséhez a rendelőben a fogakat elő kell készíteni. Érzéstelenítésben kb. 1,5 mm vastagságot elcsiszolunk a fogból, majd egy rugalmas anyag segítségével ezt lemintázzuk. A minta alapján a fogtechnikus a fogtechnikai laboratóriumban elkészíti a megfelelő méretű, színü és formáju fogművet. A végső művelet a rendelőben a fogorvos által történő rögzítés, beragasztás.


Hidak: A hiányzó fogakat pótolni szükséges, hogy vissza állítsuk a rágó funkciót, az arc harmóniáját és a zavartalan hangképzést. Ez egy olyan fogpótlás, amellyel a hiányt pótló fogakat a maradék fogakra rögzítjük. A híd a többi foggal megegyezik színében és alakjában.
A hidak készítéséhez a hiányt határoló fogakat elő kell készíteni, hogy ezek támasztékul tudjanak szolgálni. Az előkészítés módja megegyezik a koronák készitésénél található eljárással.

A hidak többféle anyagból készülhetnek:
Fémkerámia: Egy vékony fém vázra égetik a porcelánt

Cirkon kerámia: fehér színü vázra égetik rétegenként  a porcelánt. Ezek a restaurációk költségesebbek, de előnyük hogy az íny visszahúzódásakor nem látható a korona szélén húzódó fémcsík.


Műanyag koronák: Ezeket általában ideiglenes megoldásnak tekintjük.

Fogfehérítés

Többféle fogfehérítési módszer létezik. Az otthoni és a rendelői. Az otthoni fogfehérítéshez a rendelőben sínt készítünk, ezt a paciens haza viszi és...

Bővebben

Fogékszer

Fúrást nem igénylő eljárás, amivel apró, csillogó kövek helyezhetők a fogakra.   K2 A fogékszereket ragasztással rögzítjük, amit maradéktalanul el is lehet távolítani.

Bővebben

Ínygyulladás kezelése

Az ínygyulladást az ínyszélen lerakódó lepedékben és fogkőben lévő baktériumok okozzák. Az ínygyulladás vezethet íny visszahúzódáshoz, ill. tasakképződéshez ami a...

Bővebben
© 2017 Erdélyi Dent. Minden jog fenntartva.